Hozzávalók 4 darab kiflihez:1 dl langyos tej, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál só, 2 dkg olvasztott margarin, 25 dkg liszt, fél teáskanál cukor, 1 dkg friss élesztő
🍂
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot élesztőt belemorzsoltam kevés lisztet szórtam hozzá és hagytam felfutni . Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát az olvasztott margarint közbe dolgoztam a tésztába. Letakarva hagytam duplájára kelni ez nálam kb. fél óra volt. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán négyfelé vettem a tésztát egyenként gömbölyítettem majd letakarva 10' pihentettem. A megpihent tésztát egyenként vékonyra ovális formára kinyújtottam majd szorosan feltekertem és kiflit formáltam belőle . Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol 20'-ig ismét letakarva pihentettem. Közben előmelegítettem a sütőt 220 C fokra , a kifliket vizes ecsettel alaposan lekentem és beszórtam só és köménymag keverékével ezután sütőbe tettem ahol 25' sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok!
forrás: innen
7 megjegyzés:
Finom és guszta reggelihez valót sütöttél 😊.
Gyönyörűek lettek! Ki fogom próbálni én is.
Katalin köszi valóban finom volt!
Évi köszi, sok sikert váljon egészségedre!
Nagyon guszta kifliket sütöttél, váljék egészségetekre.
Kedves Gizi köszönjük szépen!
Szemnek is szépek, és gondolom, nem olyan nyúlós-rágós-felfújt izék, mint amit a boltokban manapság "kifli" néven lehet kapni. Azt nagyon nem szeretem...
Én inkább zsemlét szoktam sütni, az valahogy "praktikusabb" forma - könnyebb belőle egy reggelit készíteni.
Kedves aranyos fodorka köszönöm, ez most külsőleg ropogós volt belül puha . Valóban hamarabb megformázható a zsemle néha azt is szoktam készíteni.
Megjegyzés küldése