Egyszerű és nagyszerű ez a sütemény, egyszerű mert csak egy kevert tészta amit többféle formában lehet variálni. Akár lekvárral megtöltve mint ahogy most én első alkalommal elkészítettem de szerintem akár csokival bevonva kókuszreszelékkel megszórva is finom lehet, esetleg egy pudingos krémmel is eltudnám fogadni😉
Hozzávalók: 20 dkg cukor, 2 db tojás, 20 dkg reszelt alma, késhegynyi őrölt fahéj, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor.
🍎
Elkészítése: Cukrot a tojással jól kikevertem hozzátettem a fahéjat és a lereszelt almát összekevertem végül a sütőporral elkevert lisztet tettem hozzá és simára kevertem a masszát. Zsírral kikent liszttel beszórt kisebb tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben 180 C fokon 25'-ig sütöttem. Mikor kicsit hűlt kiborítottam a tepsiből és hagytam teljesen kihűlni csak ezután vágtam hosszában középen el és lekvárral megtöltöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
8 megjegyzés:
Finom hétvégi süti lehetett!
De jó kis recept, biztos vagyok benne, hogy nagyon finom. Így lekvárral is, de csokival (is)... hmmm, kipróbálandó!
Én meg csak egyszerűen önmagában is szeretném. Egy bögre kakaóval kiváló reggeli lehetne. :)
Persze töltve sem vetném meg, biztos nagyon finom.
Katalin köszi finom volt !
Gerdi nagyon finom a tésztája azt hogy mivel töltjük attól függ mi van otthon?
Okki jól gondolod mert mi is mikor levágtam körbe a széleit úgy ettük magában!
Lekvárral szuper lehet, de akár jöhetne rá egy kis csoki is! 😀
teller-cake jó ötlet de túl sok lett volna a jóból, és nem is volt itthon csokim:)
Hű, már megint egy finomság! Igazi kényeztetés! Az almásakat mi is szeretjük, mégis régen készítettem. Na, majd most! Kedvet kaptam.
Ani köszi , örülök hogy kedvet kaptál az almáshoz!
Megjegyzés küldése