Gyors próbasütés volt mikor megláttam Katalinnál ezt a kiflijét , ami nálam fele mennyiségből készült és így 16 db lett !
Hozzávalók 16 db kiflihez:7,5 dkg finom liszt, 6 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 dkg olvasztott margarin, 2 evőkanál cukor, 1 dkg friss élesztő, 0,8 dl langyos tej, 1 felvert tojásnak 3/4 része a többivel kentem a tésztát, töltelék:kevés olvasztott margarin, cukor - kakaópor- őrölt fahéj mennyisége ízlés szerint.
Elkészítése:Élesztőt langyos cukros tejbe kevertem hagytam felfutni. Kétféle kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Megkelt tésztát kerek formára nyújtottam nagysága kb. 32 cm átmérőjű volt megkentem olvasztott margarinnal és beszórtam az összekevert töltelékkel majd cikkekre vágtam / 16/ és egyenként feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a megmaradt tojás és kiskanál tejföl keverékével lekentem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20'-ig sütöttem
Jó étvágyat kívánok!
6 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek a kifijeid, örülök, hogy megsütötted. Nekünk nagyon ízeket, még két nap múlva is jók voltak, mikor maradt belőle egy-két darab 😊.
Katalin köszi a receptet mert nekünk is nagyon ízlett, nem csináltam nagy adagot de azért a gyerekeknek is jutott belőle mélyhűtőbe eltettem. Hétvégén megkapták nem volt rá panaszuk:-))
Látom egymástól sütögettek Katalinnal! :-) Hasonló az ízlésünk, én is kinéztem az almás kevertet meg a csokis kiflit is, előbb-utóbb sor kerül rájuk. Nálad is szépek lettek a kiflik! :-)
Gerdi az elmúlt hetekben elkészítettem a Te kiflidet is csak mákkal töltöttem és nagyon finom volt/ lehet hogy azt nem vetted észre? Köszönöm!
Szép kiflik!
Köszönöm Vanilin !
Megjegyzés küldése