Előző években már készítettem akkor szomszédasszonyomnak volt jó répa termése és azért. Most ebben az évben ahányszor vettem akár boltban akár kistermelőtől vegyes leves zöldséget a répa mennyisége mindig a duplája volt a fehér répának ezért a felesleget általában mélyhűtőbe pakoltam gondolva arra hogy jó lesz később. Jó pár kis zacskó várt a felhasználásra /foglalta a helyet /ezért most ismét elkészítettem lekvárnak kis változtatással az első próbálkozáshoz képest😉
Hozzávalók: 45 dkg sárgarépa, 3 db alma, 15 dkg cukor, 1 evőkanál citromlé, fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, dzsemfix.
🍂
Elkészítése: Fagyasztóból kivett feldarabolt sárgarépát edénybe tettem almát megpucoltam feldaraboltam és a répához tettem citromlevet és kevés vizet öntöttem alá és addig főztem még puha lett közben kevertem. Levettem a tűzhelyről pépesre szétnyomtam majd hozzátettem a cukrot és az ízesítőket valamint a dzsemfixet elkevertem és visszatettem a tűzhelyre ahol készre főztem. Ezután pakoltam üvegekbe nagyon finom lett!
Jó étvágyat kívánok!
4 megjegyzés:
Jó ötlet a maradék sárgarépa felhasználására.... biztosan nagyon finom. Nekem is több kisebb csomag várakozik a fagyasztóba.....
Finom fűszeres lekvár lehet, jó lesz majd télen kibontani egy-egy üveget.
Nahát, micsoda ötlet ! Én is pont úgy vagyok a sárgarépával, hogy abból van a fagyasztóban egy nagyobb adag, alma is van. Kis mennyiségben ki fogom próbálni, hátha nekem is ízlik....
Gizi akkor nem vagyok egyedül ezzel a répa tárolással? Nekem az előző is is ízlett de talán ennek még jobb lett az íze.
Katalin köszi finom lesz, bár lehet hogy csak rám marad mert a lányaim nem nagyon kedvelik a répát. Azt mondták hogy inkább választják a fahéjas meggyet:-))
aranyos fodorka megéri a próbát mert finom , sok sikert és váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése