2022. november 3., csütörtök

Almás sárgarépa lekvár

Előző években már készítettem akkor szomszédasszonyomnak volt jó répa termése  és azért. Most ebben az évben ahányszor vettem akár boltban  akár kistermelőtől  vegyes leves zöldséget a répa mennyisége mindig a duplája volt a fehér répának ezért a felesleget általában mélyhűtőbe pakoltam gondolva arra  hogy jó lesz később.  Jó pár  kis zacskó várt a felhasználásra /foglalta a helyet /ezért  most   ismét elkészítettem lekvárnak kis változtatással  az első próbálkozáshoz  képest😉


Hozzávalók: 45 dkg sárgarépa, 3 db alma, 15 dkg cukor,  1 evőkanál citromlé, fél-fél  mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, dzsemfix.

🍂

Elkészítése: Fagyasztóból kivett feldarabolt sárgarépát edénybe tettem almát megpucoltam feldaraboltam és a répához tettem  citromlevet és  kevés vizet öntöttem alá és addig főztem még  puha lett közben kevertem. Levettem a tűzhelyről  pépesre  szétnyomtam majd hozzátettem a  cukrot és az ízesítőket valamint a dzsemfixet elkevertem és visszatettem  a tűzhelyre ahol  készre főztem. Ezután pakoltam üvegekbe nagyon finom  lett!

Jó étvágyat kívánok!

4 megjegyzés:

Gizi írta...

Jó ötlet a maradék sárgarépa felhasználására.... biztosan nagyon finom. Nekem is több kisebb csomag várakozik a fagyasztóba.....

Katalin írta...

Finom fűszeres lekvár lehet, jó lesz majd télen kibontani egy-egy üveget.

aranyos fodorka írta...

Nahát, micsoda ötlet ! Én is pont úgy vagyok a sárgarépával, hogy abból van a fagyasztóban egy nagyobb adag, alma is van. Kis mennyiségben ki fogom próbálni, hátha nekem is ízlik....

Éva írta...

Gizi akkor nem vagyok egyedül ezzel a répa tárolással? Nekem az előző is is ízlett de talán ennek még jobb lett az íze.
Katalin köszi finom lesz, bár lehet hogy csak rám marad mert a lányaim nem nagyon kedvelik a répát. Azt mondták hogy inkább választják a fahéjas meggyet:-))
aranyos fodorka megéri a próbát mert finom , sok sikert és váljon egészségedre!