2022. november 14., hétfő

Piadina/ kelesztés nélküli lepénykenyér/ Katalin blogjátékára !

Katalin blogjátékára  "Mindennapi kenyerünk" szeretném ezzel  a régebben bejegyzett lepénykenyér recepttel is jelentkezni:) Hamar elkészül és nagyon finom !




Hozzávalók 6 darabhoz: 30  dkg. liszt,  7,5 dkg sertészsír, 1/2  mokkáskanál szódabikarbóna, csapott teáskanál só, langyos víz. 

🍂
Elkészítése:  a hozzávalókat jól összegyúrtam , annyi langyos vizet tettem bele , hogy keményebb tészta legyen mint a pizza tésztája.   Pihentettem 30', ezután 6 gombócra osztottam. Egyenként kör alakúra kinyújtottam 1-2 mm. vastagra és felforrósított teflonba tettem sülni /zsiradék nélkül/.  Nagyon hamar sül 1-1,5' mind a két oldalát megsütöttem.
Amit  a hűtőben találtam azt pakoltam most bele. Megkentem zakuszkával  a tésztát arra pakoltam fölvágottat és hagymát, paprikát és kevés paradicsomot.  Sajnos sajtom most nem volt itthon. Eltudnám képzelni pld. valami finom apróra vágott husival is kevés csalamádét beletéve!. Szerintem ezt  fogom pizza helyett használni kettőnknek sokkal kiadósabb és nagyon hamar elkészül .Ebből  6 db lett  de nagyon  laktató, különösen ha jól megpakoljuk finomsággal!

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Örülök, hogy egy újabb finomsággal jelentkezel a játékra!

Éva írta...

Katalin köszönöm a lehetőséget!

aranyos fodorka írta...

Ez nagyon tetszik. Még nem ettem, ki fogom próbálni. És tényleg lehet variálni a rátenni-valókkal.

Éva írta...

aranyos fodorka örülök hogy tetszik. Ami éppen van a hűtődbe belepakolhatod, sok sikert váljon egészségedre!

Ani írta...

Milyen jól néz ki! Én is gondolkodom most azon, hogy mit készíthetnék kenyér helyett, hogy ne kelljen annyi áramot használni. Ez is egy jó ötlet.

Éva írta...

Ani köszönöm, pizza helyett is lehet és valóban sokkal rövidebb ideig kell sütni!