Katalinnál láttam ezt a receptet bár nála csirkemellből készült. Mivel húslevesbe főztem csirkeszárnyat (pedig itt volt a család mégis 2 db megmaradt ) és előre tudom hogy csak rám vár annak elfogyasztása ezért gondoltam hogy kipróbálom ezt a sütési módot egészen picit változtattam ezt írom le.
Hozzávalók: (2 db csirkeszárny ami főtt volt) lisztes keverékhez: 2 evőkanál liszt, fél mokkáskanál sütőpor, csipet só és őrölt bors, páchoz: 2 evőkanál kefir, 1 evőkanál mustár, csipet só és őrölt bors , kevés őrölt pirospaprika, + kevés zsemlemorzsa.
🍂
Elkészítése: Csirkeszárnyat kettévágtam , lisztes keverékben megforgattam, pác hozzávalóit elkevertem és ebben is megforgattam a már lisztes csirkeszárny darabokat majd a maradék liszthez tettem kevés zsemlemorzsát amiben szintén megforgattam . Végül forró olajban kisütöttem. Nagyon finom ropogós lett hozzá kapros uborkát készítettem.
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Örülök hogy nálad is bevált ez a módszer! 😀
Katalin én is örülök hogy elkészítettem mert finom lett köszi!
Izgalmasan hangzik tojás helyett kefirbe forgatni a husit! Ki fogom próbálni, a család nagy rántott hús rajongó!
Katalinnak ezt a receptjét én is elmentettem magamnak - de még nem próbáltam ki. Jónak ígérkezik s látom nálad is az lett!
Gerdi nagyon finom próbáld ki csak ajánlani tudom:)
aranyos fodorka érdekelt hogy milyen és pont volt rá lehetőség igaz nem csirkemellel de ezzel is nagyon finom volt!
Megjegyzés küldése