2022. november 20., vasárnap

Ropogós csirkeszárny darabok

Katalinnál láttam ezt a receptet bár nála csirkemellből készült. Mivel húslevesbe főztem csirkeszárnyat (pedig itt volt a család mégis  2 db megmaradt ) és előre tudom hogy csak rám vár annak elfogyasztása  ezért gondoltam hogy kipróbálom ezt a sütési módot egészen picit változtattam ezt írom le.


Hozzávalók: (2 db csirkeszárny ami főtt volt) lisztes  keverékhez: 2 evőkanál liszt, fél mokkáskanál sütőpor, csipet só és őrölt bors, páchoz: 2 evőkanál kefir,  1 evőkanál mustár, csipet só és őrölt bors , kevés őrölt pirospaprika, + kevés zsemlemorzsa.

🍂

Elkészítése:  Csirkeszárnyat kettévágtam , lisztes keverékben megforgattam, pác hozzávalóit elkevertem és ebben is megforgattam a  már lisztes csirkeszárny darabokat  majd  a maradék liszthez tettem kevés zsemlemorzsát  amiben szintén megforgattam . Végül forró  olajban kisütöttem.   Nagyon finom ropogós lett hozzá kapros uborkát készítettem.

Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Örülök hogy nálad is bevált ez a módszer! 😀

Éva írta...

Katalin én is örülök hogy elkészítettem mert finom lett köszi!

Gerdi írta...

Izgalmasan hangzik tojás helyett kefirbe forgatni a husit! Ki fogom próbálni, a család nagy rántott hús rajongó!

aranyos fodorka írta...

Katalinnak ezt a receptjét én is elmentettem magamnak - de még nem próbáltam ki. Jónak ígérkezik s látom nálad is az lett!

Éva írta...

Gerdi nagyon finom próbáld ki csak ajánlani tudom:)
aranyos fodorka érdekelt hogy milyen és pont volt rá lehetőség igaz nem csirkemellel de ezzel is nagyon finom volt!