Hétvégén vettem kevés ribizlit nagyon szeretem és gondoltam hogy a ribizlis lepény krémjét elkészítem belőle /fele mennyiségből / pár darab babapiskóta felhasználásával
Hozzávalók: 5 db babapiskóta, kevés tej+ kávé, krém: 1 dl tej, 2 evőkanál búzadara, 8 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 teáskanál vaníliacukor, kb. 15 dkg ribizli
Elkészítése: 1/2 dl tej + fekete kávé ebbe mártottam bele a babapiskótát amit az üvegedény aljába pakoltam. Margarint a kétféle cukorral simára kevertem .1 dl tejet a búzadarával felfőztem és még langyos volt mikor a grízzel összekevertem és óvatosan beleforgattam a leszemezett megmosott ribizlit is. Ezt a krémet öntöttem a piskótára . Tetejére még pár szem ribizlit és kevés reszelt csokoládét szórtam ezután hűtőbe tettem kis időre majd szeleteltem😋
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Könnyű hűs nyári édesség, nagyon finom lehetett! Guszta szeletet vágtál belőle 😊.
Katalin köszi, annyira finom hogy már el is tüntettem😉
No, ez tényleg nem bonyolult - ha rákíván az ember egy kis édességre, érdemes elkészíteni.
Nagyon finom lehet, jól összeraktad! Bármilyen gyümölccsel el bírom képzelni, sőt még tovább lehet ragozni kis tejszínhabbal...
aranyos fodorka én is így gondoltam , hamar elkészül és finom.
Gerdi köszi, finom volt de nekem annyira a tejszínhab nem hiányzott. Szerintem is más gyümölccsel is jó lehet.
Megjegyzés küldése