2023. július 9., vasárnap

Ribizlis édesség / sütés nélkül

Hétvégén  vettem kevés ribizlit nagyon szeretem és gondoltam hogy a ribizlis lepény krémjét  elkészítem belőle /fele mennyiségből / pár darab babapiskóta felhasználásával


Hozzávalók: 5 db babapiskóta,  kevés tej+ kávé, krém: 1 dl tej, 2 evőkanál búzadara, 8 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 1 teáskanál vaníliacukor, kb. 15 dkg ribizli


Elkészítése:    1/2 dl  tej + fekete kávé  ebbe mártottam bele a babapiskótát amit az üvegedény aljába pakoltam.  Margarint a kétféle cukorral simára kevertem .1 dl tejet a búzadarával    felfőztem és még langyos volt mikor a grízzel összekevertem és  óvatosan beleforgattam a  leszemezett megmosott  ribizlit is.  Ezt a krémet öntöttem a piskótára . Tetejére még pár szem ribizlit és kevés reszelt csokoládét szórtam  ezután  hűtőbe tettem   kis időre majd  szeleteltem😋 

Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Könnyű hűs nyári édesség, nagyon finom lehetett! Guszta szeletet vágtál belőle 😊.

Éva írta...

Katalin köszi, annyira finom hogy már el is tüntettem😉

aranyos fodorka írta...

No, ez tényleg nem bonyolult - ha rákíván az ember egy kis édességre, érdemes elkészíteni.

Gerdi írta...

Nagyon finom lehet, jól összeraktad! Bármilyen gyümölccsel el bírom képzelni, sőt még tovább lehet ragozni kis tejszínhabbal...

Éva írta...

aranyos fodorka én is így gondoltam , hamar elkészül és finom.
Gerdi köszi, finom volt de nekem annyira a tejszínhab nem hiányzott. Szerintem is más gyümölccsel is jó lehet.