2024. január 15., hétfő

Házias teasütemény

Érdemes régi újságokat / 1999. Magyar Konyha / nézegetnem  mert most  ezt  a receptet is ott találtam . (Fele mennyiségből készítettem azt írom le!)


Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 6 dkg cukor, 2 dkg olvasztott margarin, 1/2 mk szódabikarbóna, 1 db tojás, 1 dl tejföl, 1/2 cs  vaníliás cukor.

🌸

Elkészítése:  A hozzávalókat a tejföl kivételével  tálba tettem összevegyítettem majd a tejfölt  is hozzá téve  sima tésztának összegyúrtam. Kinyújtottam aránylag vékonyra  és különböző formákkal kiszaggattam. Margarinnal  kikent tepsibe raktam ezután előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. Nagyon finom első kóstolásnál mint egy piskóta olyan .( Ha valaki elkészítené és a teljes mennyiségből akkor minden hozzávalót duplázni kell kivéve a tojást  abból csak még egy tojásnak a sárgája szükséges! / Fél adagból is aránylag sok lett! Száraz, hűvös helyen hetekig eláll írja az újság😊

Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Szép duci sütik lettek, látszik rajtuk, hogy könnyedek. Biztos nagyon finomak, és ahogy látom, megtelt vele a dobozod, lesz mit enni 😀.

Ani írta...

Jó régi lap. Én nemrég dobtam ki őket, pedig milyen jók is voltak benne a receptek! Ez is milyen finom lehet.

Gizi írta...

Nagyon egyszerűen elkészíthető és finom teasüteményt sütöttél. A régi újságokban remek recepteket lehet fellelni, nekem is van pl. olyan tortareceptem.

Éva írta...

Katalin köszi, nagyon finom lett .Most hogy kipróbáltam megfordult a fejemben hogy talán a vaníliás cukor helyett más ízzel is lehetne csinálni, pld. fahéj, kakaópor? Majd egyszer teszek a próbát😀
Ani a régi újságoktól nehezen válok meg előtte mindig átnézem még egyszer. Jó kis recepteket lehet találni. Köszi finom volt !
Gizi köszi , örülök hogy rátaláltam. Sok régi receptet kipróbáltam már, bár volt olyan is amivel kicsit mellé fogtam😊

aranyos fodorka írta...

Én még őrzöm nagymamám (1900-1982) szakácskönyvét, kincsként tartom számon, még akkor is, ha csak nagyon ritkán használom.Itt írtam róla: https://aranyosfodorka.blogspot.com/2016/03/szakacskonyvek.html
A bejegyzésben szereplő szakácskönyvek nagy részét azonban már elajándékoztam, hiszen alig főzök, minek akkor ezeket tartogatni. Amit még szeretek és használom is, annak az a címe, hogy "Semmiből valamit" - ez mostanában igencsak hasznosnak bizonyul....

teller-cake írta...

Jó kis kutatómunka nagyszerű eredménye. Jó, hogy megtaláltad. :-)

Éva írta...

aranyos fodorka nekem sajnos olyan régiek nincsenek, nagyimtól emlék csak a finom kenyere amit sütött és a szalalkális sütemény élménye maradt meg bennem , szakácskönyve szerintem nem is volt. Sok szakácskönyvem van nekem is de általában a megszokottakat lapozgatom és a megmaradt újságokból böngészek néha. Jól hangzik az általad említett "Semmiből valamit".
teller-cake köszi, én is örülök hogy tettem egy próbát mert egyszerű és finom!