2024. január 10., szerda

Sajtos rakott burgonya

Kis adag amit készítettem  azt  írom le: finom laktató !


Hozzávalók   40 dkg krumpli , kevés zsír, tej,  2 dkg  margarin, 6 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, só,  a recept snidlinget írt/ amit én apróra vágott lila hagymával helyettesítettem.

Elkészítése: Krumplit megpucoltam és felkarikáztam. Kis jénai edényt zsírral kikentem majd a fokhagymát lereszeltem és a tál aljába tettem , ezután  beleraktam a krumplit. A tejet ízesítettem sóval  és  ráöntöttem a krumplira / annyi tejre van szükség amennyi ellepi  a krumplit/ . Rászórtam az apróra fölvágott hagymát  a krumplival összeforgattam és  végül  sajtot  szórtam rá amire  a margarin darabkákat tettem . Előmelegített sütőben 200 C fokon  addig sütöttem még a  folyadék elpárolgott és a teteje megpirult .😋

Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom egytál étel, hisz nem kell mindig kaviár, akarom mondani hús. 😋

aranyos fodorka írta...

Ilyent még nem csináltam, de mert a sajtot jobban szeretem, mint a húst, ki fogom próbálni.

Fáni írta...


Finomnak tűnik :)

Gizi írta...

Nagyon finom, és még a hús sem hiányzott belőle. Hasonlót én is szoktam csinálni, csak ha van itthon főzőtejszín, akkor azzal öntöm fel.

Éva írta...

Katalin köszi, én elvagyok sokáig hús nélkül nagyon ízlett ez a változat is!
Rajani Rehana köszönöm!
Fáni köszönöm az volt!
Gizi köszönöm , nekem egyáltalán nem hiányzott a hús. Gondolom hogy a főzőtejszín még adott egy kis pluszt hozzá, bár én azt nem használok.

Ani írta...

Jól látom, hogy nyersen tetted bele a krumplit? Én ilyet csak újkrumplival szoktam, de örülök, hogy így is működik.

Éva írta...

Ani igen nyersen tettem bele, én eddig ilyet nem készítettem de gondolom újkrumplival is finom lehet bár akkor szerintem talán tej nem is kell hozzá?