Napok óta kalács járt az eszembe de egy személyre készíteni csak kis adagból érdemes. Akkor jutott eszembe ez a megoldás, bár most is csak az egyiket fogom elfogyasztani pár nap alatt de a másikat egészben beteszem a mélyhűtőbe és biztos lesz aki szívesen megeszi majd 👪
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1 tojássárgája, 1 evőkanál kakaó a tészta felébe.
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt lisztet tettem hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a már felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát. Kétfelé vettem az egyik felébe dolgoztam bele a kakaót. Mindkét tészta darabot simára dagasztottam és letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblán mindkét tésztát ketté vágtam és ovális alakra nyújtottam. Világos tésztára tettem a kakaóst és feltekertem kicsit meghajtottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam mindkét tésztát és még hagytam 15' pihenni addig előmelegítettem a sütőt. A tésztát tojássárgája és kiskanál tej keverékével lekentem és sütőbe pakoltam ahol 200 C fokon 20' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
10 megjegyzés:
Nagyon gusztusos
Esetleg én szívesen megeszem. :)Nagyon finom lehet.
Nagyon guszta kiflik, és milyen ötletesen oldottad meg.... óriáskiflinek formáztad. Váljék egészségedre. Régen lehetett sós óriás kiflit is kapni, nagyon szerettem.
Fáni köszi!
Ani szívesen megkínálnálak de majd legközelebb mert már elfogyott!
Gizi köszönöm , azt a fajta óriás kiflit én is nagyon szerettem !
Nagyon jól néz ki! Jó megoldás a mélyhűtő, én is szoktam így eltenni, mert a kelt tésztákat én is csak frissen szeretem 😊.
Katalin köszi, nálam bármelyik sütemény ha marad megy a mélyhűtőbe!
Először gyönyörű, fényes kiflinek néztem messziről, de micsoda ötlet... csodás! :-)
teller-cake köszönöm!
Hát ha még egy kis dió is került volna bele.... de biztos így is finom volt.
aranyos fodorka kalácsba ritkán szoktam diót tenni, inkább mazsolát de most az is kimaradt. Köszi finom volt !
Megjegyzés küldése