Régebbi műsorból választottam ezt az egyszerű ételt kis adagból készítettem azt írom le:
Hozzávalók: 3 db közepes nagyságú krumpli, egy kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kis darab szalonna, fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, csípőspaprika, köménymag, galuskához: fél teáskanál puha vaj, 1 db felvert tojásnak a fele , csipet só és annyi rétesliszt amivel összekeverjük a tésztát.
🌺
Elkészítése: Megpucoltam a krumplit feldaraboltam, hagymát apróra vágtam a fokhagymával együtt. A szalonnát apró kockákra vágtam és megsütöttem rátettem a hagymát és fokhagymát dinszteltem majd fűszereztem/ ez ízlés szerinti mennyiség szerint/, ezután ráöntöttem a krumplit felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje . Mikor már kezdett puhulni a krumpli akkor készítettem el a galuskát: puha vajat a tojással kikevertem sót tettem hozzá és annyi réteslisztet mint egy nokedli készítésnél szokás. Teáskanállal szaggattam bele a tésztát a krumpliba és együtt hagytam készre főni😋
Jó étvágyat kívánok !
8 megjegyzés:
Finom lehetett, sokszor a legegyszerűbb ételek a legjobbak!
Csak pár karika kolbász hiányzik - szerintem - belőle...De azért biztos így is finom volt.
Nagyon finom lehetett a paprikás krumpli a galuskával. Nálunk is nagy kedvenc, de galuskát még soha nem főztem bele, ki kell hogy próbáljam.
Katalin köszi ! Nálunk a krumplis tészta is nokedlivel készül. Ez a galuska azért kicsit más volt de finom laktató!
aranyos fodorka ez ízlés dolga én szívesebben megeszem kolbász nélkül. Régen lecsókolbásszal készítettem a paprikás krumplit de minden megváltozott közben még az én étvágyam is 😊
Gizi köszi finom volt, megér egy próbát sok sikert és váljon egészségetekre!
Nagy kedvenc nálunk is, korosztálytól függetlenül. :-D
teller-cake finom és laktató !
A paprikás krumpli hosszú lével az igazi. Anyósom s nokedlivel csinálta.
Ani nálunk is a család nokedlivel szerette ami nekünk krumplis tésztaként volt. A lányaimnak a mai napig ha kérdezem:" mit főzzek? krumplis tésztát!" Mert azt mondják amit ők főznek az nem olyan.
Megjegyzés küldése