2024. október 20., vasárnap

Kevert almás süti🍎

Egy régi újságban találtam és  jegyeztem ki de valahogy az elkészítésére csak most került sor.  Most is csak a  receptben megadott mennyiség felezésével ,  mert most a próbasütés  elfogyasztása csak rám vár😊. Ha elnyeri a tetszésemet akkor jöhet majd a teljes mennyiségből.

Hozzávalók/fél adaghoz/: 2 db alma, 2 db tojás, 1 dl cukor, 1 dl olaj, 1,5 dl liszt, 1/2 cs sütőpor, 1/2 kk. őrölt fahéj, 5 dkg dió /  darabolni kellett volna, nekem bolti darált dióm volt azt használtam/. tepsit zsírral kenni és liszttel beszórni. (Kis méretű tepsim nincs ezért  26 cm  torta formában sütöttem.)

🍎

Elkészítése: Almát megpucoltam és  felszeleteltem fahéjjal beszórtam átforgattam. Tojás sárgáját  a cukorral kikevertem  hozzátettem az olajat sütőporos lisztet  majd a tojás fehérjének a felvert habját. Ezután beleforgattam a fahéjas almát . Zsírral kikent liszttel beszórt  formába  öntöttem elegyengettem tetejét beszórtam a darált cukros dióval és előmelegített sütőben 200 C fokon 30' sütöttem.  Formából kivéve hagytam hűlni / lehetett volna csokival bevonni de most ezt nem tettem/ feldaraboltam  és  falatoztam belőle 😋 

Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Alma, fahéj és dió együtt csakis finom lehetett!

Ani írta...

Nagyon jó recept. Biztos finom volt.

Éva írta...

Köszi Kati finom volt.

Éva írta...

Ani köszi finom volt. Sajnálom hogy a kért és keresett receptet nem találtam meg neked. Nem másnál láttad?