2024. október 10., csütörtök

Tejfölös tojásos krumpli

A napokban  feltett Juci receptjét  látva  amin egy  guszta hús  szelet mellet volt ez a köret  nagyon megtetszett és kérdeztem  az elkészítését  később kapok majd  választ . Most kis adagból saját elgondolásom szerint készítettem  el. Nagyon ízlik és nekem akár egy főételnek is  megfelel.


Hozzávalók egy adaghoz: 1 evőkanál zsír,  1 nagyobb szem krumpli, 1 db tojás, 2-3 evőkanál tejföl, fűszerek: só és kevés csípős paprika./ Természetesen fűszerezés ízlés dolga hogy mivel/

🌻

Elkészítése: Krumplit héjában kevés sóval megfőztem, a tojást szintén keményre főztem és  megtisztítás után felszeleteltem. Krumplit héjától megszabadítottam és apró kockákra felvágtam.  Edénybe tettem a zsírt felmelegítettem  és a krumplit  beletéve  kis ideig sütöttem majd rápakoltam a felszeletelt tojást kevés sót tettem rá és összeforgattam ezután tettem hozzá  tejfölt azzal is óvatosan átforgattam. (Mikor a krumpli megsült akkor már a  gázt az edény alatt lezártam és úgy pakoltam hozzá a többit .) Tányérra  téve  csipet csípős paprikát szórtam a tetejére. 😋

Jó étvágyat kívánok !


4 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Egyszerű, egy személynek megfelelő jó ötlet ! Szerintem 2-3 kis karika kolbász nem rontott volna rajta...Előjegyezve...

Éva írta...

Köszi, mikor készítettem akkor is gondoltam rád hogy biztos hiányolni fogod a kolbászt. Biztos finom lehet azzal is .

Katalin írta...

Gyorsan elkészítetted, én is láttam Jucinál, és én is rákérdeztem a receptjére. De te recept nélkül is nagyon ügyesen megoldottad!
Csatlakozom Marihoz, egy kis kolbászt én is el tudnék képzelni hozzá, de így in nagyon szuper ebéd lehetett! 😋.

Éva írta...

Köszi Kati nagyon felkeltette az érdeklődésemet, azért ha felteszi Juci a saját változatát megnézem mert kíváncsi vagyok rá. Nekem ez is nagyon ízlett.