2010. október 18., hétfő

Tortához való krémek amiket használok !

Vaniliakrém. Általában pudinkokat használok a torta töltéséhez. 1 cs. vaniliapuding és általában mindig 3 dl tejjel szoktam felfőzni  hagyom kihülni majd 15 dkg. margarint és 15 dkg. porcukrot jól kikeverek és a meghült pudinkhoz hozzáadva még jól összekeverem

Csokoládékrém:1 cs.csokoládépudingot szintén 3 dl tejjel  felfőzni kihülni hagyni majd , 15 dkg. margarint 15 dkg. porcukorral kikeverni és a meghült pudinkhoz adni.

 Diókrém: 2 dl tej 2 evőkanál liszt felfőzzük ( ez a besamel ) hagyjuk kihülni, majd 15 dkg. margarint 15 dkg. porcukorral kikeverjük és a  kihült besamelhez adjuk. Ezután  15 dkg. darált diót keverünk ebbe a krémbe.
Gesztenyekrém: Elkészítjük a fent leírt besamelt hagyjuk kihülni , 15 dkg. margarint 15 dkg.porcukorral kikeverünk összekeverjük a kihült besamellel, majd egy csomag gesztenyemasszát előzőleg összetörjük és a krémmel jól kidolgozzuk. .
A diókrém és a gesztenyekrém is izletesebb ha teszünk bele egy pici rumaromát!
Kókuszoskrém: 1/2 cs. vaníliapuding, 2,5 dl tej, 8 dkg. cukor, 5 dkg. porcukor, 20 dkg. margarin, 3 dkg. kókuszreszelék. A pudingot kevés tejjel elkevertem, a maradék tejet a cukorral feltettem főzni, majd a pudingot hozzá keverve felfőztem. A porcukrot a margrinnal kikevertem jól és hozzátettem a kihűlt pudingot valamint a kókuszreszeléket.  Az egészet jól összekevertem.
Karamelláskrém: 15 dkg. cukor, 3 dl tej,  3 ek liszt, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor. Először a cukrot megkaramelizáltam majd a tűzhelyről levéve ráöntöttem a tejet és hagytam feloldódni.
A lisztet elkevertem kevés karamellás tejjel hozzá adtam a vaníliáscukrot  és a többi karamellás tejjel elkeverve tűzre tettem és addig főztem még besűrűsödött.   A margarint kikevertem a porcukorral és a kihűlt karemellás krémmel összekevertem.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...