2010. november 4., csütörtök

Megmaradt ételek más" formában"

Egy pár olyan dolgot szeretnék megosztani  amit az évek során gyakorlatban  alkalmaztam. Hogyan lehet az előző napi ebédet ( ami megmaradt)  felújítani:  tarkababból készült bablevest  ha marad másnapra,  készítek egy lecsós alapot és arra ráöntöm a bablevest  gerslit( árpa-gyöngye) szórok bele  amivel felfőzöm és kész a sólet. Ha paprikás krumpliból  marad abból általában másnap krumplis tészta lesz, mivel mi nokedlivel szoktuk készíteni de úgy hogy beleszaggatom a paprikás krumpliba a tésztát. Amennyiben levestészta (cérnametélt) marad azt is fellehet használni forró zsírba tesszük a tésztát  felverünk  tojást és ráöntjük a tésztára. Ha esetleg marad másnapra egy kis pörköltünk  felmelegítjük és bele teszünk  1 pohár rizst 2 pohár vizet.( másfél dl pohárral mérem). Mikor forr  levesszük a tűzről és lefedjük 20' állni hagyjuk .Egészen más így a rizses hús  íze.

Nincsenek megjegyzések: