Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 2 dkg. élesztő, 2 tojássárgája, 3 dl tej, 6 dkg zsír vagy margarin, 5 dkg. porcukor, csipet só, töltéséhez: 20 dkg. bármilyen lekvár
🌼
Elkészítése: Felfuttatom az élesztőt 1 dl tejben, a tojássárgáját jól kikeverem a porcukorral majd beleöntöm a tejet és a csipet sót. A liszt közepébe öntöm a megkelt élesztőt és többi már összekevert anyagot, és jól bedagasztom közben a meglangyosított zsírt/v. margarint/ is hozzádolgozom. Letakarva langyos helyen 1 órát pihentetem.Ezután gyúrótáblán kinyújtom 1 cm vastagságra és feldarabolom 8x10 cm. négyszögekre. A közepébe lekvárt teszek amit ezután összecsavarok.. Kizsírozott tepsibe helyezem közel egymáshoz , a tészta tetejét megolvasztott zsírral megkenem és még hagyom egy 15' pihenni
.Közben a tepsit előmelegítem és 200 fokon 20' sütöm a tésztát. Porcukrot szórok a sütemény tetejére.
A legjobb a bukta szilvalekvárral vagy baracklekvárral, de már kipróbáltam hogy a baracklekvárba keverek egy kis darált diót nagyon finom lett !
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése