2010. december 24., péntek

Vajas pogácsa

                                                                                    
(Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 25 dkg. margarin, 4 dkg. élesztő, 1 dl tej,  1 evőkanál cukor, 1 tojás sárgája + 1 egész tojás a kenéshez, 2 dl tejföl  teáskanál só,
Elkészítése: Az élesztőt megfuttatom a cukros langyos tejben. A lisztet elmorzsolom a margarinnal és hozzáadom az élesztőt, tojás sárgáját,  sót  és a tejfölt. Jól összegyúrom  és letakarva  pihentetem 2 órán keresztül /. Közben 2 x 3 alkalommal hajtogatom a tésztát./, majd ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát , tetejét   1 egész felvert tojással kenem meg.
Előmelegített sütőbe teszem  200 fokon 35'

( Hajtogatástól  a tészta szép magasra megnő.)
                                                                        

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...