2011. április 25., hétfő

Sajtos perec



Hozzávalók: 60 dkg. liszt, 1 csomag margarin, 3 dl tejföl, 1 cs. szalalkáli, egy  kis só, 10 dkg. reszelt sajt, 1 tojás.
Elkészítése: A lisztet a margarinnal elmorzsolom  a szalalkálit egy kevéske folyadékkal( 2-3 evőkanálnyi tej vagy víz) feloldom és bele teszem a lisztbe  egy kávéskanál só 1 tojás és a tejföl hozzáadásával jól összedolgozom a tésztát. Ezután perec  formájú szaggatóval  kiszaggatom .
1 tojásfehérjét felverünk egy mokkáskanál pirospaprikával, és   ebbe a keverékbe mártom először a perecet  majd a reszelt sajtba  és ezután tesszük a tepsibe. Előmelegített tepsibe rakjuk 200 fokon 20' sütjük.
Jó étvágyat kívánok !
                                                                              


1 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szépek lettek, és a háttérben az a horgolt tojás is gyönyörű.