2011. április 26., kedd

Sztrapacska / juhtúróval vagy tehéntúróval/

Hozzávalók: Burgonya, liszt,1 db tojás, só, juhtúró / v. tehéntúró/ szalonna, tejföl
Elkészítése:A krumplit megpucolom majd lereszelem hozzáadom  a lisztet,  tojást, sót  és  jól összekeverem.
Közben  a szalonnát apró kockára vágom és lepirítom.  Felteszek főni vizet amibe beleszaggatom a nokedli állagú tésztát. Mikor leszűrtem  a tésztát beleteszem a szalonnába és erre teszem a  juhtúrót vagy a tehéntúrót.Tálalásnál tejföllel lehet még ízletesebbé tenni.

(Nem írtam   a burgonya és a  liszt mennyiségét. Személytől  függően  lényeg hogy könnyű legyen a tészta )
                                                                                    

2 megjegyzés:

Kati írta...

Már rég szemezek ezzel az étellel, muszály lesz kipróbálnom, annyira jól néz ki a tied.

Bianka írta...

Egyik nagy kedvencem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...