2012. október 11., csütörtök

Bögrés csokikocka

                                                                          

Hozzávalók a tésztához: 10 dkg. margarin, fél bögre(1,5 dl vagy 15 dkg) kristálycukor, 2 tojás, kétharmad bögre (2 dl) tej, 1 bögre finom-vagy rétesliszt, fél bögre(1,5 dl = 5 dkg ) cukrozott kakaópor, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál őrölt fahéj,
tepsi kenéséhez margarin, finomliszt, a sütemény tetejére: 5-5 dkg. étcsokoládé- és fehér csokoládé.
🌲
Elkészítése:  a puha (szoba hőmérsékletű) margarint  először magában, majd a cukorral keverem habosra. Egyenként beledolgozom a tojásokat, majd a tejet. A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a fahéjjel összeforgatom , az előzőekhez adom.
Egy kb. 20x30 cm-es magas falu tepsit margarinnal kikenek, belisztezem, majd a kakaós masszát elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fokon 25-30' sütöm.
Akkor jó a tészta ha a közepébe szúrt tűre nem ragad rá a massza.
A kétféle  bolti csokoládét fölolvasztom majd a tészta tetejére csurgatom díszítésképpen.
(Házilag készíthető csokoládé receptjét megtaláljátok blogomban itt.)
Kockákra vágva tálalható.
Jó étvágyat!

📌A tésztába sütés előtt  apróra vágott diót , mogyorót vagy csokoládé darabokat is tehetünk.Attól még finomabb lesz, tálaláskor pedig tejszínhabot is adhatunk hozzá!

2 megjegyzés:

Hajni írta...

Hétvégén kipróbálom! :)

Éva írta...

Hajni üdvözöllek! Örülök hogy kipróbálod! Többször sütöttem már de valahogy a fotó ezidáig elmaradt igyekszem majd megsütni ismét és nem elfelejtkezni a fotóról! Remélem ízlik majd, egészségetekre!