2010. december 13., hétfő

Tatártúró (gyors vacsora)

Hozzávalók és elkészítése:  fél kg friss tehéntúrót- esetleg juhtúróval vegyítve- simára keverek 2-3 kanál tejjel, ízlés szerint lehet fűszerezni  sóval, törött borssal, egy kanálka mustárral, darált köménymaggal stb. és egy  tál közepére halmozom. A közepét kimélyítem és megtöltöm 4 keményre főtt  és sárgájával együtt megreszelt tojással, amit meg lehet szórni  apróra vágott petrezselyemmel. Egy-két fej hagymát karikára vágok. A karikákat pirospaprikába megforgatom és a szintén karikára vágott nyers vagy csemege uborkával váltakozva a túró közé rakok. Kenyeret és vajat adunk mellé.
A túró mennyiségét lehet  igény szerint csökkenteni.

3 megjegyzés:

Vicuska írta...

Mindig találok nálad valami érdekeset és finomat!!!

Éva írta...

Vicuska:Jó messzire mentél hogy ezt megtaláltad! Itt még fotókat is csak ritkán tettem fel.

Vicuska írta...

Ha van egy kis időm rá, Évus, akkor benézek hozzád, én már fotó nélkül is el tudom képzelni az ízeket, a kinézetet :D Köszi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...