Hozzávalók és elkészítése: fél kg friss tehéntúrót- esetleg juhtúróval vegyítve- simára keverek 2-3 kanál tejjel, ízlés szerint lehet fűszerezni sóval, törött borssal, egy kanálka mustárral, darált köménymaggal stb. és egy tál közepére halmozom. A közepét kimélyítem és megtöltöm 4 keményre főtt és sárgájával együtt megreszelt tojással, amit meg lehet szórni apróra vágott petrezselyemmel. Egy-két fej hagymát karikára vágok. A karikákat pirospaprikába megforgatom és a szintén karikára vágott nyers vagy csemege uborkával váltakozva a túró közé rakok. Kenyeret és vajat adunk mellé.
A túró mennyiségét lehet igény szerint csökkenteni.
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Mindig találok nálad valami érdekeset és finomat!!!
Vicuska:Jó messzire mentél hogy ezt megtaláltad! Itt még fotókat is csak ritkán tettem fel.
Ha van egy kis időm rá, Évus, akkor benézek hozzád, én már fotó nélkül is el tudom képzelni az ízeket, a kinézetet :D Köszi :)
Megjegyzés küldése