2011. március 30., szerda

Húsos rakott burgonya római tálban vagy cserépedényben

Hozzávalók: 75 dkg burgonya,
                      50 dkg kicsontozott hosszúkaraj,
                       3 fej vöröshagyma,
                       2 dl tejföl,
                       2 dl tej, ízlés szerint só, törött bors, a sütéshez olaj, a tetejére kis fej lila hagyma és fél paradicsompaprika.
Elkészítése: A cserépedényt beáztatom 1/2 órára.
 A burgonyát  meghámozom és karikákra vágom. A húst kis darabokra, vékonyan felszeletelem, mindkét felét besózom, beborsozom és lisztbe forgatom. A vöröshagymát felkarikázom, a lilahagymát felkockázom, a paradicsompaprikát apró darabokra vágom. A tejet és a tejfölt sóval, borssal összekeverem. A lisztes húsok mindkét felét forró olajban hirtelen átsütöm. A húst a serpenyőből kiszedem, helyére teszem a hagymát és azt is megsütöm. A cserépedény aljára egy sor burgonyakarikát  rakok, meghintem egy sor hagymával, majd egy sor húst teszek rá. Soronként meglocsolom a tejes tejföllel. A tálat saját fedelével betakarom, és lassú tűzön kb. két óráig párolom. Ezután a fedőt leveszem, rászórom a lila hagymát és a paradicsompaprikát, majd kissé rápirítom.
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Kati írta...

Én is ilyet készítettem a hétvégén.