2011. április 11., hétfő

Burgonyás lángos


Hozzávalók és az elkészítése:50 dkg. finomlisztet tálba meleg helyen átlangyosítottam. Egy dl  tejet  egy kanálka cukorral, 1,5 dkg élesztővel és néhány evőkanál liszttel elkevertem, kovászt készítettem,  ezt is meleg helyre állítottam. Negyed kg. frissen főtt, áttört burgonyát / vagy maradék burgonyapürét/ elkevertem a langyos liszttel, gyengén sóztam hozzáöntöttem  a megkelt kovászt, és annyi langyos vízzel   dagasztottam össze, hogy félkemény tészta legyen. Jól kidolgoztam  liszttel meghintve és ruhával letakarva kelesztettem.A megkelt tésztából olajos kézzel tojásnyi darabokat csíptem ki és  beolajozott tálcára raktam , nem túl közel egymáshoz, és még 10-15 percig  hagytam kelni.  Olajat forrósítottam  a kis cipócskákat laposra húztam és az olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütöttem.😋
-Lángosra kevés tejföl és reszelt sajt esetleg fokhagymával megkenve igen finom és laktató!😊
Jó étvágyat kívánok !
                                                                            

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta, szeretem a lángost.

Juci írta...

Istenem milyen kivánatosak!
Imádoooom!!!