2011. április 29., péntek

Hartyáni krémes

                                                                             
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg. porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 dkg. kakaópor, 1 db. tojás, 1 dl tej,  kb. 30 dkg babapiskóta, 0,5 dl rum /jelen esetben is aromát használtam/
Hozzávalók a krémhez:  4 dl tej, 4 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg. margarin, 20 dkg. porcukor.
Elkészítése:  A tésztához a lisztet elmorzsoltam  a margarinnal, hozzáadtam a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, majd 1 tojással és 1 dl tejjel összegyúrtam.
 Kétfelé osztottam a tésztát és két egyforma lapot sütöttem belőle. (Előmelegített sütőben 200 fokon 10-15'.)
A tejből a lisztből és a vaníliás cukorból sűrű krémet főztem.( Még forrón egy diónyi margarint tettem bele, hogy ne bőrösödjön be.Ezt most olvastam  és alkalmaztam először , nagyon jó ötlet) Kihűtöttem.
A margarint a porcukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a kihűlt főtt krémhez, és alaposan kikevertem.
Az első kakaós lapra rákentem a krém felét,  ráraktam a babapiskótát, meglocsoltam rummal, erre tettem a krém másik felét és végül a másik kakaós lapot.  Másnapig hagytam állni, majd hosszúkás szeleteket vágtam belőle!
                                                                          

3 megjegyzés:

Mrita írta...

Hát ez csuda finom lehet!

Vali írta...

Hát ebből én tudnék lakmározni.

Juci írta...

Jó kis recept! Tetszik!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...