2011. május 18., szerda

Gesztenyés mignon

Hozzávalók:  25 dkg. gesztenyemassza, 8 dkg vaj vagy margarin, 1 evőkanál kakaópor, 1-2 evőkanál rum/vagy ennek megfelelő aroma/, kevés cukor, vékony piskótalap/ 2 tojásból készült/, kimagozott meggy /v.befőtt/, csokimáz.
Elkészítése:  először 2 tojásból készítettem piskótát/ 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, pici sütőpor/.
Mikor kihűlt a piskóta  kis pogácsa szaggatóval kiszaggattam.
A gesztenyemasszát krumplinyomón áttörtem hozzá adtam a margarint kakaóport kevés rumaromát és1 evőkanál porcukrot tettem bele csak. Az egészet jól összegyúrtam golyókat formáltam a közepébe tettem a kimagozott meggyet  és a kiszaggatott piskótára tettem. Tányérra pakoltam és a hűtőbe  tettem kis időre.
Volt itthon fél tábla tortabevonóm azt  olvasztottam fel és a kihűlt golyókra öntöttem.
(A maradék piskóta törmeléket felhasználom majd pudinggal )
                                                                                 
                                                                                 

4 megjegyzés:

Mrita írta...

Hát ez nagyon guszta, pár darabot minden további nélkül meg tudnék enni, édességimádó vagyok.

Éva írta...

Mrita: most készítettem először, de nem utoljára nagyon finom !

Mesi írta...

Nagyon guszta! :)

Éva írta...

Mesi: köszi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...