2011. május 17., kedd

Pizza készítése

                                                                             
 
Hozzávalók a tésztához: 10 dkg. sima liszt, 20 dkg. rétes liszt, 2 dkg. élesztő, 1 dl olaj, só, gyömbér
Elkészítése:Az élesztőből langyos vízzel kovászt készítek, a  kétféle lisztet összekeverem majd a közepébe öntöm a kovászt az olajat sót és egy kevéske gyömbért. Jól összedolgozom a tésztát amit pihentetek egy kis  ideig. Ezután kinyújtom általában kerekre szoktam nyújtani  és kissé  megolajozott sütőlemezre teszem  amire ezután rákenem a pizzakrémet  a fölvágottat  ami ép van itthon  zöldséget és végül a sajtot.
Előmelegített sütőben  200 fokon 15'  a sütési ideje.
(Általában nem   pizzakrémet   használok , hanem egy általam ismert olcsóbb változatot.)
Hozzávaló:1 kicsi doboz  paradicsompüré fél fej hagyma kevés olaj 1 cikk fokhagyma)
Elkészítése: A vöröshagymát kockára vágom  kevés olajon kicsit megdinsztelem bele teszem a paradicsompürét a zúzott fokhagymát kicsi sót és felöntöm kevés vízzel amivel  kiforralom.(elfő a leve)

                                                                               

5 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyom imádjuk a pizzát, mindenféle feltéttel.

Gizi írta...

Én még a krumplis pogira jöttem és mire ideértem már pizza fogadott. Nagyon guszta mindkettő, és bizony most szívesen meg is kóstolnám őket.:)

Éva írta...

Mrita: mi is szeretjük, de ritkábban készítek kettőnknek mert így sok, most is még holnap is ezt esszük reggelire.
Gizi: látod milyen gyors voltam? Gondoltam ha nem kérsz pogit,megkínállak pizzával! Köszi

Kati írta...

Mi is imádjuk a pizzát, nagyon guszta a tied is.

Juci írta...

Ha lehetne mindennap ezt zabálnának az enyémek, finom is !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...