2011. május 1., vasárnap

Hortobágyi húsospalacsinta egyszerübb módon

                                                                             
     
Hozzávalók: megmaradt  pörkölt/akár sertés akár csirke, 1  tejföl + ami kell a palacsinta tésztához: liszt, tej, tojás. Babérlevél.
Elkészítése: megmaradt pörköltből szoktam készíteni, a húst   apróra vágom. Elkészítem a palacsintát  természetesen cukor nélkül, az összevagdalt húst kis halmokban  belerakom a palacsintába összehajtogatom mint egy kis batyut,  a pörkölt levére ráteszem a tejfölt babérlevelet  felfőzöm vele egy kicsit. A tányérra teszem a palacsintába göngyölt húst, és  ráöntöm a tejfölös  szószt így tálalom.
(Megjegyzem:  előfordult már hogy  a palacsintát  csak szódavízzel készítettem és úgy is jó lett!)
Jó étvágyat!
                                                                               
                   

Nincsenek megjegyzések: