2011. május 4., szerda

Kelt csöröge

Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 4 tojássárgája, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 1 kanál rum/ 2csepp rumaroma is jó/, csipet só, sütéséhez bőven olaj, sütemény hintésére  10 dkg. vaníliás porcukor ,
Elkészítése: Az élesztőt egy evőkanál  langyos tejben feloldom, a lisztet a vajjal összemorzsolom és a többi alapanyagokkal összekeverem a tésztát jól kidolgozom hogy rétestészta keménységü legyen, 1/2 óráig  pihentetem. Ezután kinyújtom 3 mm vastagságúra  és derelyemetszővel 10 cm nagyságu lapokat vágok belőle.  A lapoknak a belsejét még  hosszában kétszer bevágom a derelyemetszővel  és a végeket a vágáson áthuzom.Forró bő olajban mindkét oldalát  ropogos pirosra sütöm. Ennél a tésztánál is jó ha  szürőpapírra tesszük, majd vaníliás porcukorral megszórom . Tálaláskor lekvárt adok hozzá.
                                                                                

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Ki fogom próbálni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...