2011. május 5., csütörtök

Tejfölös gomba készítése

                                                                          

Hozzávalók:  20 dkg.  csiperke gombát szoktam venni, vöröshagyma, kevés paprika, paradicsom, zsír, pirospaprika, bors, só, 2 dl. tejföl.
Elkészítése:  a gombát megtisztítom  felaprítom . A zsírban megdinsztelem a vöröshagymát, apróra vágott zöldpaprikát és kevés paradicsomot teszek bele.  Kicsit párolom majd  megszórom pirospaprikával borssal sóval és  a gombát is hozzátéve egész kevés vizet ráöntve  főzöm .Közben babérlevelet teszek hozzá és  tejfölt  mikor felforrt már el is készült.
(Nagyon finom hozzá nokedli, vagy apró kagyló tészta).
Általában a tejfölös ételeknél mindig szoktam egy kanál lisztet szórni akár a húsra akár a gombára mielőtt ráöntöm a tejfölt, mert ezzel  sűrűbb lesz  a szaft!
                                                                                 

1 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...