Hozzávalók: a tésztája ugyanolyan mint a nudlié ,(3-4 db krumpli, sz.sz. liszt, só, ) csak ebbe nem teszek zsírt.
Megkenéshez: zsír ( még jobb szalonna zsír)
Elkészítése:itt is héjában főzöm meg a krumplit lehűtöm, megpucolom , áttöröm és a liszttel sóval jól nyújtható tésztát gyúrok. Mikor már összegyúrtam apró szeletekre vágom és úgy formálok kerek lapokat belőle. körülbelül egy 15 cm átmérőjű kerek formát nyújtok és a tűzhelyen lévő felmelegített vaslapra helyezem, mind két oldalát megsütöm. Megmelegítek egy kis zsírt ( még jobb ha szalonnazsír van otthon) , és egy edénybe rakom a megsült lángost és megkenem a zsírral. Így pakolom egymásra a lángosokat.
Amikor esszük összehajtjuk és akkor sózzuk meg kicsit.
Amikor esszük összehajtjuk és akkor sózzuk meg kicsit.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Nagyon guszta.
Kati:köszi
Nagymamám szokott ilyet csinálni! de rég ettem.. Kipróbálom. :)
Patricia: örülök hogy ötletet adtam, rajta,próbáld ki nem nehéz!
Megjegyzés küldése