2011. május 15., vasárnap

Csúsztatott palacsinta

                                                                               


Hozzávalók: 5 dkg. margarin, 4 tojás, 8 dkg. liszt, 3 1/2 dl tej, dió, cukor, csokoládé reszelve, olaj a sütéshez
Elkészítése: A margarint habosra keverem egyenként hozzáadom a tojások sárgáját   ezzel is jól kikeverem, ezután beleteszem a lisztet, pici sót és annyi tejet(   3 és fél dl) hogy palacsinta sűrűségű legyen. A tojásfehérjét kemény habbá verem és a tésztához keverem. A palacsinta sütőt beolajozom kisujjnyi vastag palacsintákat sütök, de csak az egyik oldalukat sütöm meg.  A kész palacsintákat egymás után lapos tűzálló tálra csúsztatom(úgy hogy a megsült  része legyen alul)  az egyiket megszórom  cukros darált dióval, a következőt reszelt csokoládéval, amíg a tészta el nem fogy. Az utolsó lapot úgy borítom a tálra, hogy a megsült tészta legyen felül.  Mérsékelt meleg sütőben 12-15 percig sütöm. Forrón tortaszerűen lehet szeletelni és tálalni.
Nagyon finom! 
                                                                            

5 megjegyzés:

Mrita írta...

Hát ebből tudnék enni egy pár szeletet....

Aleda írta...

Két napig nem voltam netten és ennyi finomsággal vársz:)

Juci írta...

Szuper ötleteket adsz Éva!
Megint egy finom desszertet készítettál amit én szívesen megkostoltam volna.

Éva írta...

Mrita, Aleda, Juci:legközelebb ha sütök csúsztatott palacsintát szólok nektek és megvendégellek titeket!

Bianka írta...

Imádom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...