Hozzávalók alaphoz: 25 dkg gesztenye,
15 dkg darált keksz,
10 dkg margarin,
10 dkg porcukor.
Hozzávalók krémhez: 3 cs. vaníliapuding,
8 dl tej,
15 dkg. cukor,
2 cs vaníliacukor,
20 dkg margarin.
+ 1/2 cs piskóta tallér, szeletelt barackbefőtt, 3 dl Tejszín
Elkészítése: az alaphoz valókat összedolgozzuk és egy kerek tortaformába belenyomkodjuk, amit ezután hűtőbe teszünk.
Közben elkészítjük a krémet: a 3 pudingot -cukorral - 2vaníliacukorral - tejjel felfőzzük és hagyjuk teljesen kihűlni./Nagyon fontos hogy kihűtsük a pudingot/ Ezután a margarint kikeverjük és hozzáadjuk a pudinghoz. Kivesszük a hűtőből a sütemény alapot és a krém felét rápakoljuk amire a piskóta tallért tesszük és erre pakoljuk rá a szeletelt barackot, majd a krém másik felét rakjuk rá. A tetejére a jól felvert tejszín kerül. Az egészet betesszük a hűtőbe és csak másnap vesszük le a torta karimát. A tetejét még díszíthetjük ízlésünk szerint.
Jó étvágyat kívánok !
(Ezt a süteményt Andi oldaláról jegyeztem ki régebben, mikor először készítettem nagyon finom lett, de nem tartottam be azt az előírást hogy teljesen hagyjam kihűlni a pudingot ezért sajnos nem volt esztétikus a tortám!)
3 megjegyzés:
Nagyon finom lehet
Nagyon guszta lett a tortád, most szívesen befalnám ezt a szeletkét.:)
Bianka: nagyon finom, megér egy próbát!
Gizi: köszi, sajna már nem tudom felajánlani!/de elmesélem ,nagyon finom volt:-)) /
Megjegyzés küldése