2011. június 29., szerda

Játék nem csak Gasztrobloggereknek !

Gyermekkorom kedvenc ételei - Játék
Mesi hívott erre a játékba amit nagyon szépen köszönök, hiszen  emlékezni  gyermekkorunkra  jó érzés,  miközben még játszunk is !


Gyűjtsük össze gyermekkorunk kedves ételeit, sütijeit blogunkon! Bizonyára mindenkinek vannak kedvencei, melyekhez akár kedves történetek is fűződnek. Emellett persze akadnak olyan ételek is, amiket valamiért nagyon nem kedveltünk. A számot tekintve nincs szabály, mindenki annyi ételt sorol fel, amennyihez kedve van. Így jobban megismerhetjük egymás ízvilágát és egy kicsit nosztalgiázhatunk is. 
Egy bloggernek 5 másikat kell meghívnia a játékra!

A kategóriákat mindenki maga állíthatja fel (főételek, levesek, desszertek stb.), de nem fontos kategóriába szedni.
Jó olvasást és kellemes időtöltést kívánok a játékhoz!  

-Lehet hogy  több blogtársamnak nem kell annyira megerőltetnie magát  hogy emlékezzen mit szeretett gyermekkorában, hisz  általában fiatalok. Megpróbálom azért !
-Mondhatnám azt is hogy általában mindent szerettem amit édesanyám elém tett. Nagyon különlegesen kiemelt talán a rántott hús volt, hisz ezt ritkábban ettünk. Arra emlékszem hogy a füstölt házikolbászt nagyon szerettem. Nagymamámhoz ha mentünk látogatóba  amikor kérdezte mit kérek mindig azt mondtam: "kóbászt". Nevettek rajtam. Nagyon szerettem a nagymamám házikenyerét zsírral. Nagymama általában kemencében sütötte a kenyeret és mindig csinált kis  formás vekniket amibe 1 tojást tett és úgy sütötte meg, ezzel  várta  az unokákat.
-Amit határozottan nem szerettem nagyon sokáig, arra emlékszem az a kelkáposzta főzelék volt. Édesanyám óvodában dolgozott  muszáj volt megennem mert a kicsi gyerekek néztek és  én voltam a példakép , "milyen ügyes Évike is megeszi a főzeléket."  Nagyon megrontottam a gyomrom. Évekig  rá sem tudtam nézni. Most már  főzöm és még jól is esik.
-Sütemények közül  szerettem az apró süteményeket , darálós süti volt akkor a neve, mézes puszit, linzer tésztát kristálycukorba és apróra vágott dióba volt mártva a teteje.
Tortát annyira nem szerettem mert csak vajas krémet használt  anyu  / vaj, kakaópor/ ez nekem akkor is és most is túl tömény. Csokik közül nagyon szerettem a nugát és melba  szeletet, mogyorós és melódia csak ritkán adatott meg hogy szeressem./drága volt/
-Gyümölcsök közül, szinte mindent szerettem. Nagymamáméknál volt nagy fekete eperfa, őszibarackfa, sárgabarackfa, amit mindig megdézsmáltam. Ahol laktunk  ott a háziaknak nagy  kertjük  volt, az első fürtöt a tulaj mindig nekem hozta. Ezeken kívül szeretem: az epret,  meggyet, banánt, ribizlit, sárgadinnyét, almát.
Most már kedvenc  gyümölcsöt  csak  akkor eszem ha veszek a boltban azt is csak mértékkel!

Akiket játékba szeretnék hívni:              Éva,
                                                                            Juci,
                                                                            Zsuzsiga,
                                                                            Nea,
                                                                            Maria.


4 megjegyzés:

Kriszta írta...

A tiéd is szép és érdekes lista!:)Tőlem indult az egész:)

Éva írta...

Kriszta: láttam a blogodon, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar ide ér a játék hozzám! Jó volt valóban nosztalgiázni egy kicsit.

María írta...

Köszönöm a játékra hívást kedves Éva!

Nea írta...

Éva, köszönöm, hogy gondoltál rám.