2011. június 30., csütörtök

Meggyleves


Hozzávalók:  50 dkg. kimagozott meggy,( friss gyümölcsből , fagyasztottból vagy befőttből is lehet), 10 dkg. cukor, kevés  só, fahéj, darabka  citromhéj, 1 dl tejföl, egy evőkanál liszt.
Elkészítése:  a meggyet 1,5 liter kevés sóval , cukorral, citromhéjjal és fahéjjal ízesített  vízben 2-3 percig főzöm, majd a tejfölben simára kevert liszttel besűrítem. Néhány percig forralom még .
 Melegen vagy hidegen tálalom.                                                                          

4 megjegyzés:

Tücsök Bogár írta...

Azért látom nálad is előkerültek a meggyes receptek! :)
Épp a minap mondtam a kisebbik lányomnak, hogy kellene egy finom meggylevest készítenünk.

Éva írta...

Tücsök Bogár: annyi oldalon láttam és csak a nyálam folyt így már csináltam én is.

Sviro (Ildi) írta...

A héten elkészítettem, a párom odáig volt érte :) Most készül a következő adag :)
Köszönöm az ötletet és a receptet!

Éva írta...

Sviro(Ildi) örülök hogy ízlett, egészségetekre! Ha kevesebb vizet teszel a meggyre ezzel a habarással csinálod finom szósz hús egy kevés krumpli mellé. Egyszer próbáld ki nagyon finom.Ma éppen ezt csináltam és csak kevés krumplival ettem de jó sokat! Nagyon szeretem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...