Hozzávalók: 50 dkg. kimagozott meggy,( friss gyümölcsből , fagyasztottból vagy befőttből is lehet), 10 dkg. cukor, kevés só, fahéj, darabka citromhéj, 1 dl tejföl, egy evőkanál liszt.
💢
Elkészítése: a meggyet 1,5 liter kevés sóval , cukorral, citromhéjjal és fahéjjal ízesített vízben 2-3 percig főzöm, majd a tejfölben simára kevert liszttel besűrítem. Néhány percig forralom még .
Melegen vagy hidegen tálalom.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Azért látom nálad is előkerültek a meggyes receptek! :)
Épp a minap mondtam a kisebbik lányomnak, hogy kellene egy finom meggylevest készítenünk.
Tücsök Bogár: annyi oldalon láttam és csak a nyálam folyt így már csináltam én is.
A héten elkészítettem, a párom odáig volt érte :) Most készül a következő adag :)
Köszönöm az ötletet és a receptet!
Sviro(Ildi) örülök hogy ízlett, egészségetekre! Ha kevesebb vizet teszel a meggyre ezzel a habarással csinálod finom szósz hús egy kevés krumpli mellé. Egyszer próbáld ki nagyon finom.Ma éppen ezt csináltam és csak kevés krumplival ettem de jó sokat! Nagyon szeretem!
Megjegyzés küldése