2011. június 25., szombat

Kókuszos szelet


Hozzávalók:tésztához: 4 tojásos piskóta tészta
                    krémhez:  10 dkg. kókuszreszelék, 2 evőkanál liszt, 1,5 dl tej,  baracklekvár,5 dkg. margarin,
                                    10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja + leve, kevés rumaroma. 8 dkg. csokoládé.
Elkészítése:A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Tepsiből kiborítva hosszában kettévágjuk és megkenjük baracklekvárral.
 A kókuszreszelékhez adunk 2 csapott evőkanál lisztet és hozzá öntjük a tejet állandó kavargatás közben felmelegítjük a tűzhelyen. Levéve a tűzről hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A margarin porcukor citromlé és a rumaromát  jól kikavarjuk majd  beletesszük a kihűlt kókuszt amivel alaposan összekeverjük.
 Az egyik fél  lekvárral lekent  piskótalapra rákenjük a kókuszos krémet  majd a másik fél lapot lekváros felével borítjuk rá a kókuszos krémre. A tetejét csokoládéval vonjuk be. Hosszúkás szeletekre vágjuk!                                                                      

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...