2011. június 1., szerda

Krumplis perec


                                                                               
Hozzávalók:50 dkg. liszt, 2 db krumpli, 1 dkg. élesztő, pici só, 1 db. tojás, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Megfőzöm a krumplit sós vízben, Az élesztőt  kevés langyos vízben megkelesztem.
                     A krumplit áttöröm  a vizét félreteszem , mert majd ezzel dagasztom be a tésztát.
                     A lisztet tálba teszem a  langyos áttört krumplit belerakom + a  megkelt élesztőt, és az 1 db.
                     tojást is hozzáteszem és a langyos krumplilével bedagasztom .Mikor megkelt a tészta
                     kiboritom a deszkára hosszukás formára  alakitom és késsel vagdalok belőlle csikokat,
                     amit megtekerek és kerek perecekké alakítom, amit ezután forró olajban kisütök.
                     Vaniliásporcukorral megszórom  és lekvárral tálalom!
                                                                           

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Tényleg csodás!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...