Hozzávalók: krumpli, vöröshagyma, őrölt bors, pirospaprika, só, zsiradék, / nokedlihez: liszt, tojás.
🌸
Elkészítése: kevés zsírt és olajat megforrósítok bele teszem a kockára vágott vöröshagymát és dinsztelem. Megszórom pirospaprikával és borssal hozzáadom a kockára vágott krumplit megsózom és felöntöm bőven vízzel. Mikor már puha a krumpli elkészítem a nokedlit amit beleszaggatok Közben kevergetem kicsit hogy a nokedli ne egy helyre menjen. Mikor a szaggatással végeztem letakarom az edényt és a gázról leveszem. A tészta felszívja az összes levet és nagyon finom íze lesz így a krumplis tésztának ! Bármilyen saláta, savanyú adható hozzá !
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Nokedlival még nem próbáltam, bár biztos nagyon finom azzal is. Én fodros nagykockát szoktam hozzá kifőzni, de a lényegen nem változtat, nagyon szeretjük! :)
Nokedlivel még nem próbáltam, de tetszik nagyon!Paprikás krumpliba már tettem nokedlit.Évi szuper ötlet!Tényleg takarékos.
Tényleg jó ötlet, én nem emlékszem, hogy ettem volna nokedlivel, krumplis tésztát.
Nézz be hozzám játékra hívlak.
Mesi:Más tésztával is finom de jobban belefő a nokedlibe a krumpli íze.
Nelli: Ez nekem így ahogy készítem ez a krumplis tészta.
Zsófi: Neked is csak azt mondom ez nálunk a krumplis tészta fogalma.Egybe főzöm nem külön-külön.
Megjegyzés küldése