2011. június 27., hétfő

Parizer borzas bundában


Először sertéshússal szerettem volna kipróbálni ezt a  borzas bundázást , de így alakult  hogy a parizel lett a befutó most!
Hozzávalók:15 dkg parizer, 2-3 db krumpli, 1 cikk fokhagyma, kevés bors, só, 1 db tojás, liszt, kevés tej, 5 dkg. sajt.
Elkészítése: a krumplit megpucolás után  lereszeltem hozzá adtam a reszelt fokhagymát, kevés borsot, sót , 1 db tojást , a reszelt sajtot  és lisztet  annyit hogy jó sűrű massza legyen. Kevés tejet is adtam hozzá majd jól elkevertem. A parizert lisztbe forgattam meg  majd ebbe a masszába  és forró olajban kisütöttem. Ami megmaradt  a masszából kevés lisztet hozzátéve kis lapos formákban szintén kisütöttem.
Nagyon finom lett !  
Jó étvágyat!
                                                                        

8 megjegyzés:

Mesi írta...

Nagyon jó ötletet adtál, köszönöm! Olyan régen ettünk már borzas szeletet! :) A kisült husira tejfölt és sajtot szoktunk szórni! Próbáld ki, ISTENI!!! :)

Bianka írta...

Egy jó kis főzelék mellé, finom lehet

Éva írta...

Mesi: mivel a tejfölös nyers lecsóval ettem így most elég volt. De husival lehet hogy kipróbálom majd!
Bianka: biztos finom főzelék mellé is!

Marti M írta...

Kedves Éva! Ismét nosztalgiázok a recepted láttán. Ha tudnád hányszor volt nálunk ilyen vasárnap ebédre, mert nem lehetett más húst kapni a boltban. Igaz, mi egyszerű tojásos bundába készítettük, de bizony ez volt bécsi szelet helyett.
Nálad mindig nosztalgiázok.

Éva írta...

martinelli: az én gyerekeim is tudnának mesélni, mikor rántott parizel rántott krumpli sült krumplival volt ebédre és valóban akkor még csak tojásos bundában. Látod van hús a boltban mégis ezt választottam ebédre:-))Örülök hogy ilyen nosztalgiázást tudok neked okozni, mert jó néha visszaemlékezni!

Marti M írta...

Éva, mintha rokonok lennénk és együtt éltünk volna. Sok - sok receptet ismertem fel nálad és sok emléket idéztél fel, olyanokat, amik el voltak már raktározva, eszembe sem jutottak volna, ha nem látom nálad a sok finomságot.
Tervezem, hogy végig olvasom a blogodat és elkészítem azokat az ételeket/sütiket, amiket egykor Édesanyám/Nagymamám készített és megörökítem én is őket.

Éva írta...

martinelli: nekem is jó érzés hidd el,amikor rátalálsz egy régi emlékre!

Marti M írta...

Ennek igazán örülök. Most nekilátok böngészni a blogodat, van pár dolog a hűtőmben, keresek hozzá receptet.