😉
Elkészítése: A lisztet összegyúrom a darált töpörtyűvel, a tejben megfuttatott élesztővel, a tojások sárgájával, a tejföllel, a zsírral, sóval meg törött borssal. Másfél óra hosszat kelesztem, majd ujjnyi vastagra nyújtom, a tészta tetejét késsel bevagdalom kockásra és pogácsákat szaggatok belőle tetejéttojásfehérjével megkenem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' alatt szép barnára sül. 😋
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Mi is szeretjük nagyon a pogikat!
Én is e recept szerint készírem, csak hajtogatom is, attól lesz szép leveles!
De rég nem ettem, mi inkább télen szoktuk sütni disznóvágás után.
Juci: örülök hogy ti is szeretitek.Én a sajtos pogit szoktam hajtogatni.
Kati: gondolom azért akkor mert friss tepertőből készítitek.Nekem mindegy nyár vagy tél boltból kell vennem.
De guszta! Valahogy nekem sehogy sem sikerül. Már kipróbáltam néhány töpörtyűs pogi receptet, de mind, vagy túl zsíros, vagy morzsalékos lett. :( Nem tudom, mit csinálok rosszul. Nagyon szeretnék olyat , mint amit a nagymamám tudott csinálni, finom, puha, leveles volt...
Lehet, ha elfelejtem a kudarcokat, még ezt a receptet kipróbálom! :))
Írtam egy csomó mindent, de eltűnt...
Szóval:
Nagyon guszta! Lehet, ha elfelejtem a kudarcaimat, amik töpörtyűs pogi készítés közben értek, akkor ezt a receptet még kipróbálom. Nagyon szeretnék egyszer olyan mamám féle pogit sütni amit gyerekkoromban ettem, finom, puha, leveles...
Csilla: próbáld ki bátran ezt, én is most csak a fél adagból készítettem el, vedd a felét mindennek. Nagyon jó puha lett. Igaz nem leveles, de ha a tészta kelése közben 2x3 hajtogatod a tésztát akkor lehet hogy olyan lesz mint a mamádé volt .Sok sikert!
Megjegyzés küldése