2011. július 20., szerda

Almás palacsinta

                              
                                           
     Hozzávalók: 12 palacsintára való tészta, 1/2 kg alma 
🍎
Elkészítése: Az almát meghámozom, apró, vékony szeltekre vágom és a palacsintához keverem. A rendesnél kisebb palacsintákat sütök, kettőbe hajtom és cukorral meghintve tálalom.
Készítésének van egy másik módja,a palacsintatésztához a tojásfehérjét habnak felverem úgy keverem a tésztába. Az almát nagy lyukú reszelőn megreszelem gyengén kicsavarom és a tésztába keverem. Kisüléséhez valamivel több olajat kell használni, rendes nagyságú, de valamivel  vastagabb palacsintákat sütök, baracklekvárral megkenem felcsavarom, cukorral meghintve, forrón tálalom.
(Reszelt alma  változatot készítettem, lekvárt csak mellé tettem!)
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Okki írta...

Ezt mi is szoktuk készíteni csak egy kis fahajat is teszünk bele, vagy amikor tálaljuk összekavarjuk a cukorral.
Nagyon finom! :)

Éva írta...

Okki: én is tettem a porcukorhoz, csak lemaradt az írásomból!

Adél írta...

Én is reszelve szoktam készíteni,nagyon finom.

trollanyu írta...

Anyukám nagyon gyakran készitette, meg káposztást is, belereszelte a káposztát a tésztába. Nagyon finom, csak nem szeretek palacsintát sütni:)

Éva írta...

Aleda: Én most próbáltam ki először ilyen formában, de finom.
trollanyu: biztos finom káposztával is. Valóban eléggé időigényes a sütése, különösen fárasztó ha meleg van!