2011. július 28., csütörtök

Gesztenyés-csokis muffin 2.

    Hozzávalók: 10 dkg. étcsoki, 25 dkg. gesztenyemassza, 10 dkg. margarin, 2 evőkanál rum/v. aroma/ 2 evőkanál lekvár, 5 dkg. cukor, 3 db. tojás, csipet só, 5 dkg. liszt, 1 tk. sütőpor. Tetejére tejszín, fahéj
Elkészítése:  Csokit fölolvasztom gőz fölött mikor kihűlt beleteszem a gesztenyemasszát összekeverem, majd a meglangyosított  margarint , lekvár, cukrot és a tojássárgáját teszem hozzá és jól kikavarom. A tojás fehérjébe teszek pici sót és kemény habbá verem. A lisztbe teszem a sütőport. A gesztenyemasszába teszem a tojáshab negyedét elkavarom, majd a többi részét a habnak szintén hozzáteszem és végül óvatosan belekeverem a lisztet is.  A muffin formákba adagolom . Előmelegített sütőben 200 fokon 25 ' sütöm.
 Mikor kihűlt díszitettem tejszínhabbal és kevés fahéjjal.                                                                           

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Bianka írta...

Ezt el is mentettem

Éva írta...

Bianka:Valóban nagyon finom, majd meglátod!

Csiperke írta...

Ez nagyon jól hangzik! Gesztenye csokival bármikor jöhet! Ezt én is elmentem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...