2011. július 28., csütörtök

Zöldborsó leves

                                                                                      


Hozzávalók: Zöldborsó/friss vagy fagyasztott/, vegyes zöldség, pirospaprika, bors, só, kevés olaj, hagyma,krumpli  zeller, petrezselyem , karika paradicsom és paprika./ levesbe való tészta?/

Elkészítése: A hagymát apró kockára vágom a zöldségeket megpucolom, felkarikázom.Kevés megmelegített olajba teszem a hagymát és a zöldségeket jól megpárolom. Pirospaprikát , borsot szórok  rá, majd felengedem bő vízzel  megsózom. Bele teszem a zellert a borsót és az apróra fölvágott petrezselymet . Mikor már kezd főni akkor teszem bele a kockákra vágott krumplit amivel főzöm  tovább majd nokedli tésztát szaggatok bele és ezzel főzöm készre./ lehet bele tenni apró húsdarabkákat ha előzőleg maradt, mint én pld. most a csirkemájról levágtam a szívet azt tettem a levesbe/

Általában zöldborsó levesbe mindig nokedlit szoktam szaggatni, de lehet másfajta tésztát is !
Nyári időszakban  egy cikk paradicsom és paprika  is kerül a levesbe ami még ízletesebbé  teszi!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...