Hozzávalók: Zöldborsó/friss vagy fagyasztott/, vegyes zöldség, pirospaprika, bors, só, kevés olaj, hagyma,krumpli zeller, petrezselyem , karika paradicsom és paprika./ levesbe való tészta?/
💢
Elkészítése: A hagymát apró kockára vágom a zöldségeket megpucolom, felkarikázom.Kevés megmelegített olajba teszem a hagymát és a zöldségeket jól megpárolom. Pirospaprikát , borsot szórok rá, majd felengedem bő vízzel megsózom. Bele teszem a zellert a borsót és az apróra fölvágott petrezselymet . Mikor már kezd főni akkor teszem bele a kockákra vágott krumplit amivel főzöm tovább majd nokedli tésztát szaggatok bele és ezzel főzöm készre./ lehet bele tenni apró húsdarabkákat ha előzőleg maradt, mint én pld. most a csirkemájról levágtam a szívet azt tettem a levesbe/
Jó étvágyat!
📌Általában zöldborsó levesbe mindig nokedlit szoktam szaggatni, de lehet másfajta tésztát is !
Nyári időszakban egy cikk paradicsom és paprika is kerül a levesbe ami még ízletesebbé teszi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése