2011. július 28., csütörtök

Gesztenyés-csokis muffin 2.

    Hozzávalók: 10 dkg. étcsoki, 25 dkg. gesztenyemassza, 10 dkg. margarin, 2 evőkanál rum/v. aroma/ 2 evőkanál lekvár, 5 dkg. cukor, 3 db. tojás, csipet só, 5 dkg. liszt, 1 tk. sütőpor. Tetejére tejszín, fahéj
Elkészítése:  Csokit fölolvasztottam gőz fölött mikor kihűlt beletettem a gesztenyemasszát  és összekevertem, majd a meglangyosított  margarint , lekvár, cukrot és a tojássárgáját  és jól kikavartam. A tojás fehérjébe tettem pici sót és kemény habbá vertem. A liszthez kevertem  a sütőport. A gesztenyemasszába tettem a tojáshab negyedét elkavartam, majd a többi részét a habnak szintén hozzátettem és végül óvatosan belekevertem a lisztet is és a  muffin formákba adagoltam . Előmelegített sütőben 200 C fokon 25 ' sütöttem. Mikor kihűlt díszítettem tejszínhabbal és kevés fahéjjal.
                                    Jó étvágyat!                                       

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Ezt el is mentettem

Éva írta...

Bianka:Valóban nagyon finom, majd meglátod!

Csiperke írta...

Ez nagyon jól hangzik! Gesztenye csokival bármikor jöhet! Ezt én is elmentem!