2011. július 14., csütörtök

Lebbencsleves

Hozzávalók: 1/2 fej vöröshagyma,  kevés olaj, pirospaprika, őröltbors, 3-4 db krumpli, zeller,petrezselyem, 1 evőkanál ételízesítő, 1 db leveskocka, lebbencs tészta , kis darabka paradicsom , zöldpaprika  kevés csipőspaprika.
Elkészítése: kevés olajon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, szórok rá pirospaprikát, őröltborsot és felöntöm 1,5 -2 liter vízzel  amibe beleöntöm a  megpucolt kockára földarabolt   krumplit.Hozzá  teszem a  zöldpaprikát ,paradicsomot,  zellert , az  összevágott petrezselymet és 1 evőkanál ételízesítőt.Mikor már puha a krumpli teszek bele 1 db leveskockát amivel  még kicsit  főzöm  majd  beleöntöm az előzőleg megpirított lebbencstésztát amivel készre főzöm.
/Mivel  leveskockát és ételízesítőt tettem bele így külön sózni nem szükséges!/
( Az ilyen fajta levesekbe szoktam még belefőzni azokat a mélyhűtőben eltett húsdarabokat amit előzőleg levágok és  később hasznosítok.Pld.: a csirkeszárnynak a hegye, vagy más  zsíros,csontos,porcogós húsdarab)
                                                                              

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Még sosem ettem, de sokan mondták, hogy finom

Juci írta...

Nagyon finom ez leves. Garantálom.

Éva írta...

Bianka: csodálom hogy még nem ettél ?
Juci: Látom te is szereted?

Maria írta...

Én is imádom!! De már elég régen főztem! Jó, hogy eszembe juttattad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...