2011. július 11., hétfő

Tejberizs hidegen

Hozzávalók:8 dkg. rizs, 1 dl víz, 5 dkg. cukor, 2 dl tej,1 dkg.margarin, pici só. Tetejére ízlés szerint: kakaópor, fahéj, lekvár.
Elkészítése: a rizst a vízben feltesszük főni, majd mikor már a felszívta a vizet a rizs, hozzátesszük a tejet, cukrot, és a margarint.Most kevés citromhéjat is tettem még bele. Mikor már  kezd főni, kicsit megkavarom és leveszem a tűzhelyről lefedem és hagyom hogy a rizs megduzzadjon, 20'  után tányérokba szedem és tehetek rá kakaóport, fahéjat vagy esetleg mint most kipróbáltam és nagyon finom ribizlilekvárt tettem rá.
                                                                                   

6 megjegyzés:

Mrita írta...

Ebben a kánikulában egy pár hideg falat nagyon finom tud lenni.

Aleda írta...

Nagyon szeretem a tejberizst,elég régen készítettem.ha lesz időm,ma készítek egy adagot,nagyon megkívántam.

Bence/Emoke írta...

nagyon rég ettem :( Ideje lenne készíteni :)

Okki írta...

Szinte minden nap megtudnám enni a tejberizst, nagyon szeretem :)......talán meg is van a vacsora, lássuk mi a véleménye férjuramnak is :P

Bianka írta...

Finom

Éva írta...

Mrita:Így igaz jól esett hidegen!
Aleda:Örülök hogy ihlettet tudtam nyújtani.
Bence/Emoke: Kezdjetek hozzá!
Okki: üdvözöllek! Látod milyen jó hogy erre jártál?
Bianka:Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...