2011. július 8., péntek

Zöldbableves

                                                                                   
Hozzávalók: Zöldbab, /friss vagy fagyasztott/, olaj,  liszt, pirospaprika, bors, só, tejföl.Kevés kapor.
Elkészítése: Friss  zöldbab esetében megpucolom , földarabolom, megmosom .Nagy fazékba teszem a babot amire vizet öntök sót teszek hozzá.  Mikor már puhára főtt a bab, elkészítem a rántást  és fölengedem vele a levest. Kevés fözés után a tejfölbe teszek 1 kanál lisztet jól elkeverem és a levesbe belekeverve főzöm még egy kicsit. Kevés morzsolt kaprot teszek a levesbe főzés közben.
 Nyári időszakban  friss babot használok , télen viszont a fagyasztott kiszerelést használom !

2 megjegyzés:

egycsipet írta...

Anyum is így készíti, de ő más zöldségeket, répát és krumplit is szokott tenni bele. Lehet, hogy legközelebb megpróbálkozom a levessel, még az is lehet, hogy tényleg megszeretjük azt a babot. :))

Éva írta...

egycsipet: Üdvözöllek! Próbáld ki másképpen is hátha az jobban bejön ízre.Így ahogy én készítem nagyon finom hidegen is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...