Hozzávalók: 5 kg. fehér káposzta,
2 kg. zöldpaprika,
1 kg. uborka,
1 kg. zöld paradicsom,
1 kg. hagyma,
0,5 liter 20 %-s ecet,
0,5 kg. kristálycukor,
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál kénpor,
1 csomag savanyúság tartósító.
Elkészítése: megfelelő megtisztítás után, a káposztát vékonyra vagdossuk, vagy gyaluljuk, a zöldpaprikát is felszeleteljük, uborkát alapos megmosás után külső héjával felszeleteljük, zöld paradicsomot is felkarikázzuk, hagymát is felszeleteljük. Az egészet egy nagy edénybe pakoljuk, rászórjuk a felsorolt hozzávalókat és egy napig állni hagyjuk. Másnap kicsavarjuk üvegbe tesszük a levét ráöntjük és lefedjük jól. Ezután mehet a" téli álom" helyére.
/ Amikor én készítettem nagyon jó minőségű savanyúság tartósító volt /sajnos a nevét nem tudom csak azt hogy kapros ízesítésű és szlovák termék/
7 megjegyzés:
Nagyon jónak tűnik ez a recept, a sok zöldséggel!
Nagyon jó kis recept, nekem is megvan és éveken át így készült nálam is a csalamádé télire.:)
Gyöngyi, Gizi: Köszi !
Köszönöm ezt a receptet! :)))
Petra:Szívesen! Örülök ha kipróbálod, meglátod mennyire finom!
Évtizedek óta így rakom be a csalamádét, nagyon szeretjük ezt a receptet! Ha jól emlékszem, ugyanígy készül, legfeljebb kicsike eltéréssel :)
Vicuska: Nagyon jó fajta recept, már többször kipróbáltam!
Megjegyzés küldése