2011. szeptember 30., péntek

Huszárcsók

 Hozzávalók:14-14 dkg cukor és margarin, 4 tojássárgája, 35 dkg. liszt, 1 citrom leve, 1 tasak sütőpor, a díszítéshez: 1 tojássárgája , meggybefőtt.
Elkészítése:  A tésztához  a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd kis golyókat  formálunk belőle. A tetejüket az ujunkkal benyomjuk , majd bekenjük tojássárgájával és mindegyik közepébe egy-egy meggybefőttet nyomunk. Margarinnal kikent lisztezett tepsiben sütjük. Előmelegített sütőbe 200 fokon 15' a sülési ideje.                                                                              

10 megjegyzés:

Petra írta...

Hmm... Fincsi süti. :)))

trollanyu írta...

Nagyon guszta süti:) Nem ettem ilyet még soha, de úgy látom nagyon egyszerű elkészíteni, kipróbálom:)

Katalin írta...

gusztusos, a nyálam ...hmmm

Nagymamis írta...

Finom lehet nagyon! Azt hiszem én is kipróbálom. Meggy helyett más is rakható a közepére?

Éva írta...

Petra: Köszi!
trollanyu: Köszi! Egyszerű és finom linzerre hasonlít a tésztája.
Katalin: Köszi!
Nagymamis: Nagyon finom! Szerintem lehet, próbáld ki esetleg más kisebb gyümölcsöt, vagy arra gondoltam hogy legközelebb lehet hogy diót rakok rá.

Gizi írta...

Nagyon egyszerű, nem is gondoltam volna, és nagyon finom lehet. Mentettem is a receptet, köszi.

Itt ülök és azon mosolygok, hogy az a szelet kenyér, majdnem nagyobb mint az unokád!!!:))) A hagymát is megette?? Szuper kis pasi!!!

Éva írta...

Gizi: Köszi! Az unokámmal kapcsolatban valóban a lányom is segített tartani a kenyeret szereti a hagymát meg a savanyú uborkát is, jó nézni ahogy eszi!

Okki írta...

Finom süti és nagyon hamar elkészíthető! Az ilyen sütik mindig jól jönnek :)

Bianka írta...

Nagyon szeretem

Éva írta...

Okki, Bianka: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...